Zondag 2 oktober deden we naar jaarlijkse traditie mee aan een vijfkamp. Dit jaar had Lommel de eer om de talrijke BRABO delegatie te ontvangen, want er waren maar liefst 20 atleten aanwezig; wat natuurlijk nooit was gelukt zonder de inspanningen van Tim Cools door bij iedereen reclame te maken. Daarnaast waren er veel ouders en trainers meegekomen, zo was onze eigen tienkamper Thomas Van Der Poel ook aanwezig om onze atleten te ondersteunen met al zijn ervaring. Ook trainer Arne De Decker was meegereisd om de jeugdatleten te begeleiden.

Als eerste zagen we de cadetten vrouwen die begonnen met 80m horden, gevolgd door hoogspringen, kogelstoten, verspringen en tenslotte het speerwerpen. Waarbij Leonie Van Dijck haar persoonlijk record aanscherpte op de 80m horden tot 15.08s en bij het verspringen tot 4.04m. Daarnaast waren ook de mannen gestart aan hun proeven met verspringen, speerwerpen, 200m, discuswerpen en 1500m. Hierbij verbeterde Jonas Janssens maar liefst 3 persoonlijk records, zo sprong hij 5.13m ver, gooide hij zijn discus 32.28m en liep hij een 200m in 27.04s. Wannes Baerts moest zeker niet onder doen, want hij vestigde ook 3 nieuwe records, bij het speerwerpen 29.41m, de 200m 25.05s en verspringen 5.35m. Ook Florian Van Raemdonck was van de partij, zijn oudere broer Kobe moest noodgedwongen aan de kant blijven staan omdat hij nog geblesseerd was, maar dat weerhield hem niet om Florian en de andere atleten te coachen bij de technische nummers. En zijn aanmoedigingen hadden duidelijk effect, want Florian verbeterde 2 persoonlijke records. Op de 200m liep hij 28.46s en bij het verspringen sprong  hij 4.90m ver.  Daarnaast deed Seppe Moens nog mee, die zijn speer naar een mooie afstand van 21.17m zag vliegen.

Tegelijkertijd waren ook de miniemen bezig, waarbij de vijfkamp bij de jongens bestond uit discuswerpen, 80m, kogelstoten, hoogspringen en een 1000m. De meisjes kregen kogelstoten, discuswerpen, 80m, verspringen en een 1000m. Hierbij behaalden Esra Felix en Amy Pattyn maar liefst 4 persoonlijke records, ook Nora De Lange verbeterde haar record bij het kogelstoten. Daarnaast werden er bij de jongens ook heel wat records verbeterd; zo verbeterde Eli Putseys zijn hoogspring record, stootte Bernd Cornelissen zijn kogel naar een nieuw record en liep Ruben zijn beste tijd op de 1000m.

Ook bij de scholieren en junioren vrouwen was BRABO van de partij, hier deden Kato De Laet en Ubi Terpstra aan mee. Hun disciplines waren de 100m horden, kogelstoten, hoogspringen, verspringen en een 800m. Ubi was duidelijk in vorm zo werd ze eerste junior met 2648 punten, wat goed was voor een nieuw clubrecord. Verder behaalde ze nog een tweede clubrecord in het verspringen met 5.06m.

Toen de proeven van de miniemen hun einde naderden begonnen de junioren, senioren en masters mannen aan hun vijfkamp, die bestond uit dezelfde disciplines als bij de cadetten mannen. Als junior deed Domien Godts mee, bij de senioren Tim Cools, Tenzin Willaert en Glenn Heynen en bij de masters Ronald Heylen en Peter Verstynen. Door de vele deelnemers liep het tijdschema wel veel vertraging op, daardoor werd de 1500m bij de senioren pas om half acht gelopen. Maar ook hier sneuvelden vele persoonlijke records. Domien Godts behaalde 3 nieuwe records, hij sprong 4.71m bij het verspringen, bij het speerwerpen behaalde hij 22.65m en bij het discuswerpen 14.66m. Glenn Heynen verbeterde zijn record bij het speerwerpen naar 32.26m. Tenzin Willaert die normaal gezien een lange afstand loper is, heeft bij de meerkamp zijn nieuwe roeping gevonden, zo sprong hij zonder enig training 5,66m, wierp hij zijn speer 31.29m en vloog zijn discus 19.37m. Tim Cools kon geen persoonlijke records breken, maar hij zette wel een mooi tijd van 4:38.58s bij de 1500m waarbij hij alles uit de kast haalde.  Bij de masters haalde Ronald Heylen met 1880 punten zelfs een clubrecord bij de M55. Daarnaast deed Peter Verstynen een mooie worp van 20.54m met het discuswerpen.

Het was dus een zeer leuke afsluiting van het seizoen waar iedereen nog eens het beste van zichzelf liet zien, dat zagen we ook duidelijk in de resultaten terug. We hopen natuurlijk dat we volgend jaar minstens evenveel volk meekrijgen naar een vijfkamp, en wie weet organiseren we er volgend jaar misschien zelf een .