Een prachtige interclubdag door de ogen van onze coördinator.

Zondagmorgen 7 uur. Juist wakker en direct kijken of er zaterdagavond nog veranderingen hebben plaats gevonden in de inschrijvingen, niet dus. Bijj de dames wel een forfait van ACBR en ATAC en bij de heren van ATAC. Tevens zijn er ook een paar ploegen waar ze veel nummers laten vallen.

In de ochtend nog een paar berichtjes verwerken gaande van heb je mijn startnummer nog, tot heeft er nog iemand reserve spikes, maar niks dat niet kan opgelost worden natuurlijk.

We vertrekken om 10u45 aan het rondpunt en natuurlijk moet er dan iemand 5 minuutjes te laat komen om er de spanning wat in te houden. Het was een rustige heenrit: wilde verhalen zoals een atlete die zich dit jaar ingeschreven heeft bij hondenschool Brabo voor maar 65 euro lidgeld per jaar. Niks speciaal zou je zeggen maar wel een beetje raar dat je er rekening mee houd dat er helemaal geen viervoeter in huis is en dat ze wel degelijk op zoek was om te kunnen deelnemen aan de interclub dit jaar.

Om 12 uur waren we in Lommel aangekomen. Nog maar juist uitgestapt, kwam er al iemand aangelopen om direct haar borstnummer in ontvangst te nemen. Een echte topsporter is met alles bezig om perfect voorbereid te zijn op de wedstrijd.

Om 13 uur stipt begonnen er direct 6 verschillende nummers dus kijkplezier genoeg. Stan Van Herck begon na een lekker taartje direct met een zeer geslaagde hinkstapsprong van 11m40 wat ons al direct 10 punten opleverde (3e plaats). Zijn trainer en mentor Tim Cools vertrok op de 400 meter horde zeer snel en moest dat op het einde een beetje bekopen maar eindigde toch mooi 4e in de tijd van 1.03.18 en weeral 9 punten rijker.

Tom Goyvaerts (ja die wereldtopper met de speer een paar jaar geleden) hadden we ingeschreven voor discuswerpen en ja hoor dat was een zeer goede keuze: 2e plaats met een worp van 34m81 (11 punten erbij). De andere 9 atleten met de discus keken hun ogen uit. Daar stond hij op zijn basketsloefjes aan. Uit stand, niks speciaal met wilde bewegingen, zuiver met de kracht van de armen. Het was best indrukwekkend.

Bij het hoogspringen hadden we beroep gedaan op Wout Herremans die voor de ploeg speciaal uit atletiekpension was gekomen. De 20 jarige reus sprong zijn persoonlijk record van 1m65. Weeral 5.5 punten rijker voor het ploegtotaal.

Bij de dames mocht Greet Rawoe als eerste beginnen met de kogel. Ze smeet die 4kg een 7m31 ver. Wat een topprestatie voor een spurtster die toch maar effe uit haar comfortzone komt. De eerste 5 punten waren binnen voor de dames.

Speerwerpen bij de dames en wie denk je dat we ingeschreven hadden? Niemand minder dan de bobslee-dame van Belgie: Elfje Willemsen. Even voor de jeugd: deze topper was voor haar bobsleeavontuur een echte topper in Belgie met de speer. 2015 was het jaar waar ze nog eens een atletiekoutfit had aangetrokken, maar de techniek was er nog steeds. Een knappe 4e plaats met 32m16 was haar topprestatie (9 punten). Al was ze zelf tevreden, wat denk je het is en blijft een topper, ze heeft stiekem al naar het Belgisch record geinformeerd voor masters 35+.

100 meter horde was het volgende nummer bij de dames. 4 deelnemers waren ingeschreven wat ook ineens duidelijk maakt dat het geen gemakkelijk nummer is. Maar niet voor onze juniore Ubi Terpstra, die meteen haar eerste 100 meter horde wedstrijd winnend afsloot in een zeer mooie tijd van 17sec40. 13 en maxium van de punten waren voor de eerste keer binnen deze namiddag.

Tijd voor de 400m, de lievelingsafstand van de pater zou Peter zeggen. Maar ik kan jullie verzekeren dat het niet zo is. 400 meter doodgaan is het, maar niet voor Adnan Benaadjou. Onze 17 jarige topper won in een mooie tijd van 52.11sec, dus weer 13 punten rijker voor de ploeg. Volgens zijn coach Dennis gaat Adnan nog wel onder de 50sec duiken dit seizoen.

Op dezelfde afstand maar bij de dames hadden we Ellen Janssens ingeschreven. Een beetje zenuwachtig, zo kennen we onze topper en ook iets te behoudend gestart maar na een splijtende eindsprint en in de tijd van 1.09.05 waren de dames toch weer 6 punten rijker.

100 meter tijdstip nu. En ja hoor, tijd om onze tienkamptopper in de strijd te gooien. Iedereen die Thomas kent weet het: hij springt ofwel zeer ver of zeer hoog. Maar hij is ook ongelooflijk snel en dus weer een 13 punten voor Brabo in een supertijd van 11.10. Wel jammer dat er teveel wind stond of hij was weeral een clubrecord rijker.

Bij de dames liep juniore Atari el Allalli Najlaa naar een persoonlijk record van 13.71, wat weeral 5 punten extra opbracht.

Je leest het: bij de dames vooral een jonge ploeg. Maar het kan nog straffer want er waren ook 2 scholieren dames aanwezig in de ploeg.

Kato De Laet sprong een persoonlijk record bij het verspringen van 4m69. Ook hier even vermelden dat alle 6 sprongen geldig waren. Dus hier ook weer zeer goede coaching van coach Wim, die dan ook gewoon is om met wereldtoppers samen te werken.

De andere scholiere was Leonie Deckers die deelnaam aan het discuswerpen bij de dames en daar een mooie 17m81 wierp. Samen brachten ze in totaal 9 punten bij aan het totaal. Sommige zullen denken waarom geen coach Tim bij Kato want zij traint toch bij deze topcoach? Maar hij had een geldig excuus want hij was bij zijn andere poulain die aan het hoogspringen dames deelnam. Zelfs een man als Tim kan zich helaas niet in 2 snijden.

Hoogspringen dames dus en het 2e nummer voor Ubi. Ook hier weer een topprestatie: 1m55. Een evenaring van het clubrecord en tevens winst, dus haar 2e 13 punten zijn binnen.

Er zijn ook trainers die af en toe ook moeten deelnemen. Tim hadden we al gezien nu was het de beurt aan Patrick Bosschaert in het kogelstoten. 7kg26 weegt dat rotding bij de mannen, maar 10m19 is een zeer mooi resultaat en wederom 9 punten binnen.

Nog eens tijd om de 13 punten te pakken dacht Vincent Van Den Bosch en dat in het nummer speerwerpen. Een opgelopen blessure tijdens het opwarmen kon hem niet tegenhouden. Wel iets onder zijn topniveau, maar toch nog een mooie 51m85.

Stilletjes aan tijd om de langere afstanden te laten starten en uiteraard hebben we daar ook onze toppers.

Op de 800m mannen een zeer tactische race en een zinderende einsprint van Tenzin Willaert en een mooie 5e plaats.
Bij de dames hadden we Lore Tack. Al weken aan het stressen want 800 is veel te kort en ik loop dat niet graag en ik ga afgaan en de andere atleten zijn veel te snel en het is jaren geleden dat ik die afstand nog gelopen heb en… Wat blijkt? Een zéér knappe 3e plaats en een persoonlijk record. De coach wist het, ik wist het en nu weet zei het ook. Het is een topper van 800m tot en met 10 miles.

We gaan er nog een paar toertjes bijdoen, de 1500m dus. Rik Hattas is onze man en al weken aan het oefenen in verschillende wedstrijden om de perfecte race te kunnen lopen. Ook hier zeer tactisch, nooit uit de eerste 3 en ontploffen op het juiste moment. Wederom 13 punten binnen voor de club.

Nele Cools kon natuurlijk niet ontbreken. Al jaren een vaste waarde in de vrouwenploeg. Even situeren. Het is niet altijd evident om in mei aan wedstrijden deel te nemen. Er zijn elk weekend wel, dan nog ergens een feest tussendoor Er moet ook gerekend worden op de echtgenoot, zodat zij toch maar effe een 1500m kan gaan lopen. Bedankt hiervoor Bert. Vrijdag nog eventjes paniek. Pijn en heel wat twijfels… Niet nodig dus. Een knappe 5e plaats.

We gaan nog eens verdubbelen, dus hop naar de 3000m.

We hadden nog een scholier achter de hand: Wannes Van Honacker is zijn naam en een 6e plaats in 9.44.72. Een verbetering van zijn record met bijna 7sec.

Lore had nu al een uurtje rust gehad na haar 800m avontuur, dus ze was klaar om er nog 3000 af te haspelen. 11 punten in de pocket en knap 2e.

5000m en tijd voor Jamal Boussattati om zijn duivels te ontbinden. Ook hier een verhaal: Jamal is volop in voorbereiding voor zijn eerste marathon in de loop van mei. Dus zeker niet vanzelfsprekend om dan een 5000m te lopen op een harde piste. Maar ja, de clubliefde is groot in Brabo en weeral 8 punten erbij voor het totaal.

Intussen springt Thomas Van Der Poel ook nog naar 13 punten in het verspringen met een geslaagde jump van 7m30. Normaal ook weer een clubrecord maar ook hier stond de wind iets te hevig.

Het was tot hiertoe een succesvolle dag, maar de pech kan zelfs op zo een dag toeslaan. Vraag dat maar aan Jolien Hooghiemstra. Ze was in haar reeks van de 200m op weg naar de 1e plaats en naar een zeer sterk persoonlijk record tot het noodlot toesloeg. Op een 5 tal meter voor de finisch een val, schaafwonden en een zere arm. Maar toch het karakter hebben om te finishen en 3 punten te scoren voor het team.

Laatste nummer van de dag voor de aflossingen is de 200m voor mannen. Daar hadden we Domien Godts voor ingeschreven. Hij beloofde al enkele weken op training dat hij onder de 24sec ging lopen. Om hem super te motiveren lieten we natuurlijk in onze trainingsgroep geen kans onbenut om hem daar constant
aan te laten herinneren. Maar kijk, hij is een man van zijn woord wat een mooie 5e plaats opleverde in een tijd van 23.97.

Tijd voor de aflossingen.
Bij de dames 4×100 bestond de ploeg uit: Kato,Ubi,Najlaa en Greet die in laatste instantie Jolien moest vervangen. Niet direct ideaal natuurlijk. 53.76 was het eindresultaat en de laatste 5 punten waren binnen.

Dit gaf als eindresultaat een mooie 4e plaats, wat na de vorige promotie een schitterend resultaat is!

 

Bij de mannen stonden Glenn Heynen, Danny Van Cauwenbergh, Tenzin en Adnan klaar voor de 4×100. Eindtijd: 46.74 en een 4e plaats. Wat een schitterend resultaat is als je weet dat we er dit jaar totaal niet op konden trainen door gebrek aan eigen piste.

Het laatste nummer was de 4×400.

Een vlugge kijk op het klassement bracht ons al wel het goede nieuws dat de eindwinst al binnen was!

Een master zoals ik zou al vlug denken dat word joggen om die zware 400 af te werken. Onze atleten gingen er echter nog volop voor. Tim vertrok, wissel met Thomas, stokwissel met val naar Rik en Domien mocht het afmaken. 3.34.34 was het eindverdict en wederom een mooie 2e plaats.

Eindtotaal 160.5 punten en 16 punten voorsprong op nummer 2.

Dikke verdiende overwinning noemen ze zoiets en een meer dan trotse coördinator!