Afgelopen weekend liepen heel wat jeugdatleten op het Provenciaal Kampioenschap te Bornem hun veldloop. Er waren weer meer dan 10 atleten. Dit keer kwamen er 13 atleten aan de start. En dit in heel wat categorieën. Na dit parcours kwam je er niet ongeschonden uit. Je werd sowieso vuil van de modder.

Bij de kangoeroes waren er 2 (Lucas en Liam) die hun 1ste kampioenschap liepen en die het goed deden.

Bij de benjamins waren er zowel jongens als meisjes aanwezig. In totaal waren zij met 5 (Nora, Elèmiah, Bernd, Oscar en Casper) In deze categorie hadden enkele een beetje pech. Zowel Nora als Bernd hebben de grond van dichtbij gezien. Bij Bernd werd zijn schoen nog eens uitgetrapt. Maar ze liepen elk dapper door en liepen hun wedstrijd knap uit.

Ook bij de volgende categorie waren er 4 deelnemers (Leonie, Joe, Quinten en Jonas). Zoal u ziet ook hier jongens als meisjes. En u raad het nooit ook hier hadden er hun portie pech. Leonie was ook in haar wedstrijd haar schoen even kwijt in de modder. Joe stond aan de start, maar kreeg last van zijn oor na het startschot afging. Zo kon hij niet meer meestrijden.

Ook bij de laatste jeugdcategorie de miniemen waren er nog 2 jongens (Haldor en Oscar) die meeliepen. Bij hen bleef de portie pech al een geluk uit. Waardoor zij beide in de top 10 eindigde.

Later in de dag deden er nog 6 oudere atleten (Lies, Laurens, Ellen, Joke, Greet en Bert) mee aan het PK veldloop. Bij hen waren de moddergroeve op sommige plaatsen tot wel ongveer 10 cm diep geworden.