Naast het PK veldloop was er in Gent ook nog het Belgisch en Vlaams kampioenschap meerkamp bezig. Bij de veldloop keken we mee naar de resultaten van onze 2 cadetten (Stan en Thomas) daar aanwezig onder leiding van coach Tim.

Ze zetten hier ook heel wat topprestaties neer.

Ze zetten beide een sterke meerkamp neer met enkele clubrecords als gevolg.

Op zaterdag evenaarde Thomas het clubrecord, met zijn sprong van 5.70 meter in het verspringen. 2de in deze discipline. Stan deed zeker niet onder met zijn kogel. Hij stootte de kogel naar 11.70 meter en werd hierbij 1ste in deze discipline.

Op zaterdag moesten ze dan nog het polsstokspringen afwerken. Hierbij sprongen beiden over 3 meter. En dus een stevig persoonlijk record.

Op zondag liep Thomas naar een clubrecord op de 60 meter horden. En dit in een tijd van 9.63 seconden. In het hoogspringen won Thomas de discipline met een mooie sprong over 1.80 meter, en dus een nieuw clubrecord.

In de afsluitende 1.000 meter liepen ze beiden een zeer mooie tijd. Deze keer ging Stan met een clubrecord lopen in een tijd van 3 minuten 1.20 seconden.

In totaal werden ze knap 5 en 6 de op het Belgisch kampioenschap. Maar stonden ze wel beide knap 2de (Stan) en 3de (Thomas) op het Vlaams kampioenschap. Met een puntentotaal van 2992 (Stan ) en 2952 (Thomas) waren ze aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging Stan met het clubrecord aan de haal.

Knap gedaan aan alle atleten van afgelopen weekend.