Beste lezers

Hieronder een 1ste verslagje van de interclub teams dit jaar. Deze werden betwist door zowel de pupillen en miniemen meisjes als de jongens. Waar toch enkele zeer mooie prestaties zijn geleverd. We zullen beginnen met de meisjes.

Interclub pupillen en miniemen meisjes:

Het was eerst en vooral een redelijk vochtige dag. De buien wisselde elkaar af met enkele strookjes van zon. En in dit weer waren toch ook nog persoonlijke records gesneuveld. We waren dit jaar het eerst aanwezig in deze competitie bij de meisjes met 6 meisjes. Ze hebben toch een verdienstelijke 8ste plaats op 10 ploegen behaald. Wat toch mooi is als ge ploegen hebt waar ze met meer dan het dubbele aanwezig waren.

De zusjes rania en zahra was de 1ste keer dat ze wedstrijd deden en deden dit voortreffelijk.

Hier enkele individuele prestaties:

De pupillen waren met 4 atleten layryne, milou, rania en amy.

Het 1ste nummer was de 60 m horden. Deze nam milou voor haar rekening wat ze nog nooit gedaan had en toch een knappe 14.48 sec

Toen kwam ver er aan, Lauryne sprong in de buurt van haar record maar amy verbeterde dit maar liefst met 52 cm.

Bij hockeybal gooide milou een dikke 4 meter verder dan haar vorige record.

Lauryne zat op een paar honderdsten bij haar 60m van haar record. Hierbij deed rania ook mee en liep hierbij toch knap naar 10.90 sec.

Bij het kogel deden dan 3 dames mee; rania, lauryne en amy.

Bij hoog ging het iets minder vlot voor rania. Maar dit was ook haar 1ste keer, volgende keer lukt het zeker wel.

Dan was er nog een 1.000m waar amy en milou aan vertrokken. Milou had even iets te snel vertrokken waardoor ze in paniek geraakte en de wedstrijd niet uiliep. Ze herpakte haar wel even later in de aflossing. Amy liep dan mooi de wedstrijd nog uit na al een vermoeiende dag.

Als afsluiter deden ze nog met 4 een aflossing bij de dames. Wat toch al heel lang geleden was bij onze dames ooit gelopen. Zij zelf deden dit nog nooit met atleten alleen van de club.

Niet enkel de pupillen namen deel. We hadden ook 2 dappere miniemen dames: zahra en magdala. Zij namen elk 3 nummers voor hun rekening, omdat ze niet meer mochten doen. Waardoor hier enkele nummers niet konden ingevuld worden en ook geen aflossing kon gelopen worden. De momenten dat ze niets moesten doen kwamen ze wel hard supporteren bij de pupillen.

Ook hier zahra die een 1ste wedstrijd deed en hierbij ineens een knappe 80 meter liep met 15.10 seconden. Ze deed nog een andere loopnummer de 150m dit was duidelijk al wat langer, maar knap gelopen.

Het andere loopnummer waar wij aan deelnamen was de 300m. magdala nam deze knap voor haar rekening. Hierbij was ze uiteraard even wel kapot van. Maar zij deed nog 2 werp nummers waar ze toch wat beter in is.

Zahra deed nog mee aan het hoog waar ze knap al 1 m haalde.

Magdala deed nog aan kogel mee waar ze terug vlotjes over de 6m stoote. Dit met een worp van 6.25m.

Als afsluiter bij de miniemen deed zij nog mee aan het speerwerpen wat voor haar ook een 1ste keer was. Ze deed dit nog knap met 9.05m. Niet gemakkelijk als je een dit nog niet veel gedaan hebt.

Al een geluk dat arne speren bij had voor de opwarming en de wedstrijd zelf.

Dikke proficiat aan de dames die hier aan meededen.

Interclub pupillen en miniemen jongens:

De dag erna moesten de heren alvast het voorbeeld volgen om er enthousiast aan te beginnen. En knappe prestaties neer te zetten en het iets minder verre merksem. Maar op zich niet zo’n warme merksem. Dit voorbeeld volgde ze met verven. Iedereen zette minstens 1 of meerder persoonlijke records neer, behalve flup. Maar hij zat een paar keer er wel heel dicht tegen dus het schol echt ni veel. In het jaar volgende zijn records nog wel. Bij de jongens waren we met 12 atleten. 5 pupillen (casper, flup, joe, wannes en arthur). Bij de miniemen waren we met liefst 7 deelnemers (jonas, kobe, finn, furkan, payman, nik, stan)

We beginnen eerst met de pupillen:

Door heel wat knappe prestaties hieronder volgend, werden we knap 2de bij de pupillen.

Joe en arthur begonnen aan een knappe horden wedstrijd. Voor arthur was dit zijn 1ste keer maar toch een kanppe 14.62 sec. Joe had dit al veel meer gedaan en ging voor de overwinning in zijn reeks. Aangezien hij ook de snelste tijd had van allemaal won hij dit nummer. Hij nam er zowaar 5 honderdste van zijn tijd af.

Wannes begon aan 2 de wedstrijden tegelijk. Hij deed zowel de hockeybal waar hij 27.99 m gooide. En tegelijk ook aan verspringen meedeed. Waar hij knap 2de eindigde met zijn eerste sprong ooit over de 4m, 4.09m was zijn sprong. Bij ver deden ook flup en casper mee. Flup zat hierbij maar 10 cm onder zijn record. En casper deed de afstand kanp na, voor zijn 1ste keer ver. Ze sprongen namelijk exact even ver met een sprong van 3.35m

Joe en flup deden bijde zowel hoog als kogel. Omdat deze op 15 minuten van elkaar begonnen stoten beide 1 keer met de kogel en gingen erna hoogspringen. Joe werd hierbij kanp 2de. Flup gooide los op het bordje van de 7m waardoor hij niet geldig was. Maar wel een goeie worp was voor hem.

Ze zette dan hun weg voort in het hoogspringen. Hierbij sprong flup naar 1.10m. Joe sprong hier even naar 1.35m en won hierbij de competitie met maar liefst 10 cm op de 2de. En wat ook ineens  cm hoger was dan hij zelf ooit sprong.

De 60 meter namen weer namen deel, casper, arthur en wannes. Wannes liep hierbij naar een knappe 9.32 sec en de 4de tijd van alle deelnemers.

Als afsluiter voor de estafette kwam was er nog de 1.000m, waarbij casper en arthur die regelmatig een veldloop betwiste het voor hun rekening namen. Zij doken beide onder de 4 minuten op 1 seconden van elkaar. Wel in een andere reeks.

Als afsluiter voor de pupillen was er de aflossing waarbij ze de 3de tijd neerzette. En hier nog niet echt super veel op geoefend hebben.

Als laatste dan de miniemen jongens:

Door ook hier heel wat records werden we ook hier 2de in de stand.

Kobe en finn zette de toon voor heel de dag. Zij begonnen als 1ste aan de wedstrijd en zaten gezamenlijk naast elkaar in de 2de reeks van de 2 op 80m horden. Kobe werd 1ste en finn 2de in allebei een persoonlijk record. En dus ook 1ste en 2de in dit nummer.

De rest volgde vlot hun voorbeeld.

Er waren bij hen nog heel wat andere loopnummers.

Bij de 80m vlak hadden we 3 deelnemers furkan, payman en nik. Zij liepen alle 3 zeer voortreffelijk. Payman dook zowaar als enige van de dag en ooit voor hem onder de 11 seconden. Hij snelde daarbij een dikke 1 sseconden van zijn tijd 10.95 sec liep hij. Furkan volgde zijn voorbeeld en liep al struikelend naar een knappe 11.18 sec. nik volgde hun voorbeeld en deed maar liefst exact 3 seconden van zijn tijd. Hij kwam van 15.73 en ging naar 12.73sec.

150m was een volgd nummer waar weer 4 man aan deelnam (finn, furkan, jonas en nik).

Jonas en furkan liepen dit voor het eerst. Finn en nik niet maar deden dit behoorlijk. Finn dook voor de zoveelste keer dit seizoen onder de 22 seconden en nik verbeterde ook hier zijn tijd aanzienlijk met 2 seconden. Joans liep naar een knappe 23.14. Maar furkan liep hier naar een knappe 3de plaats van iedereen in een tijd van 20.79 sec.

Er kwam dan nog een 300m waarbij stan een 1ste keer dit deed (53.06sec) en kobe een record liep naar 47.13 sec.

Als laatste individuele loopnummer was de 1.000 aan de beurt waar payman knap 4.58 seconden van zijn tijd haalde. Hij heeft nu een tijd van 3.23:61 staan.

Ook kampnummers stonden voor hen op het programma.

Bij hoog deden kobe en nik aan mee. Ook hier deed nik 10 cm beter dan zijn vorige sprong en sprong 1.10m. kobe zette ook zijn recordpogingen voort en sprong maar liefst over 1.40m (dit is maar liefst 16 cm hoger dan zijn vorige beste).

Bij ver deden payman en finn mee. Ook hier braken beide een record. Paymann sprong naar 4.45 m. Finn deed nog beter met 4.70. Ze sprongen respectievelijk naar een 5de en 3de plaats algemeen.

Aan kogel deden ook weer 3 man aan mee (stan, jonas en furkan). Stan stooten voor het eerst met 3kg op wedstrijd en deed dit behoorlijk met 5.78 m, jonas deed dit al eerder maar gooide vandaag toch een mooie 6.45m. furkan deed dit ook voor het eerst en gooide ineens naar 8.77 m, en stond hierbij knap op de 3de plaats.

Dan hadden we tenslotte nog speerwerpen waar stan en jonas knap wierpen. Stan was dit zijn 1ste keer en gooide net geen 20 meter met een worp van 19.84m. en jonas gooide net iets verder als vorige keer met een worp van 21.52m.

Als afsluiter van de dag deden de miniemen ook een knappe prestatie op de aflossing.

Payman startte hierbij 15 minuten na zijn duizend en vloog uit de startblokken. Finn nam het van hem over en gaf de stok door aan kobe en hij loste dan weer af aan furkan. Ze zette gezamenlijk een knappe 44.58 sec neer. En dit met niet veel oefening op aflossing. Ze werden hierbij net 2de van alle ploegen.

Diegene die het al hebben kunnen volgen. Beide categorieën op plaats 2, betekende ook dat we in de totale stand 2de zijn geëindigd en dus terug doorgaan naar de finale op 14 september.

Een zeer knappe prestaties aan deze jongens. Geniet er nog maar na van. En in september staan we er weer met knappe resultaten.

Tot slot nogmaals een dikke proficiat aan alle atleten van dit weekend. Ook mede door de goede aanmoedigingen van hun supporters waarvoor dank.