Afgelopen zaterdag 27 mei in het zonovergoten Deurne, hebben een aantal jonge atleten het beste van zichzelf gegeven. We waren met maar liefst 14 jonge atleten.

Het eerste nummer waar de jeugd aan begon was de 60 (benjamins en pupillen of 80 meter (miniemen). Daarna kwam het verspringen en sommige deden er nog een 600 meter bij in de hitte.

Er waren 3 benjamins: florian, Louise en Lauryne. Lauryne won de 60 meter. Louise werd knap 2de bij het verspringen. Florian deed de 3 nummers mee. Hij werd 2de in de 60 meter, maar nam revanche op zowel het ver als de 600 meter waar hij beide 1ste werd.

Bij de pupillen waren er maar liefst 8 atleten van ons: Hélène, Annelin, Kobe, Simon, Finn Jonas, Arthur en Jesper.

Ieder liep zo snel hij/ zij kon. Kobe won hierbij de 60 meter. Hélène werd 2de bij het verspringen. Jesper en Kobe werden 1ste en 2de met maar liefst 2 centimeter verschil. Kobe had er nog niet genoeg van en werd nog eens in een spannende eindspurt op de 600 meter met 5 honderdste 1ste. De andere pupillen deden het ook super goed.

Bij de miniemen waren er 3 atleten: Emile, Cédric en Viktor. Emile won knap de 80 meter en het verspringen. Op de 80 meter waren de 1ste 3 wel eens waar van brabo: Emile, Cédric en Viktor was de volgorde. Ook in het verspringen was Cédric 2de en Viktor was deze keer niet 3de, maar had ook een mooie prestatie laten noteren.

Ook 2 iets oudere atleten deden het naar behoren in de sauna van Deurne. Ellen liep er de 1.000 meter en nam resoluut de kop en gaf deze nooit meer uit handen. Met maar liefst 10 seconden voor de 2de kwam ze over de finish. Greet deed mee aan de 100 meter waar ze maar met 9 honderdste nipt 2de werd. Hierna deed ze nog een uitstapje naar een niet zo gewone afstand voor haar de 1.000 meter waar ze toch naar behoren presteerde, en mooi 4de werd.

Weer zeer trotse trainers. En tevreden dat we met een mooi aantal aanwezig waren. Ook fijn dat er meisjes aanwezig waren en hun prestatie neerzetten.

En een goede voorbereiding voor zij die aan het Provinciaal kampioenschap meerkamp meedoen op 5 juni.

De uitslagen kan je hier vinden.