De dag begon toch al met wat miezerige regen. Hier moesten enkel atleten dan ook in opwarmen. Maar de motivatie was eens zo groot om er wat van te maken.

Bij de benjamins kwamen er 3 atleten in actie: Florian, Milou en Lauryne. Voor deze 2 laatste was het hun eerste kampioenschap, wat zeer goed meeviel.

Milou en Lauryne begonnen hun dag met verspringen. Ze werden respectievelijk 15de en 21ste. Ze hadden ook samen de 60 meter spurt.

Bij de jongens hadden we Florian die op +/- 15 minuten tijd maar liefst 2 nummers af werkte. Hij begon hierbij met verspringen waar hij met een sprong van 3.47 meter knap 5de werd. Hij deed ook mee aan de 600meter, waar hij knap 8ste werd.

Bij de pupillen hadden we er weer een hele hoop atleten aan de start staan. Deze namen waren Kobe, Finn, Jonas, Arthur, Aya en Ninette.

De jongens begonnen eraan met 60 meter horde waar Kobe vlot zijn reeks won. Later nam hij de provinciale tittel mee naar huis met een tijd van 10.95 sec. Waarbij hij 4 tienden sneller was dan de 2de.

Finn, Jonas en Arthur begonnen op hetzelfde moment met het verspringen. Hier werden ze respectievelijk 9de (3.72m), 14de (3.46 m, een dik persoonlijk record) en 18de (3.19m, ook een PR).

Kobe, Finn en Arthur deden later op de dag mee aan de 60m. Waarbij Kobe ook hier (wel nipt) de finale mocht lopen en hierbij op 2 honderdsten net 4de eindigde. (waarbij 4 van de 6 atleten onder de 9 seconden doken.) Hierbij ook Finn en Arthur max 2 tienden boven hun PR zaten.

Jonas deed nog mee aan het hockeybal werpen. En smeet hierbij zijn bal 27.36 meter ver.

Bij de meisjes begonnen ze beide aan de 60 meter. Waar ze sterk voor de dag kwamen. Aya liep op 2 honderdsten na haar PR, in een tijd van 10.14sec. Maar Ninette evenaarde haar PR tijdens de reeksen. Waarmee ze vlot doorging naar de finale. In de finale liep ze nog sneller naar een tijd van 8.93 sec, waarmee ze knap 2de werd als 1ste jaars pupil. En hierbij het clubrecord aanscherpte dat van 8.97sec kwam

Samen vervolgde ze hun dag op de 1.000 meter. Hierbij moesten ze in elks een andere reeks lopen. Waarbij Ninette haar reeks toch met overtuiging won. En hiermee in totaal 11de werd. Aya werd op zich laatste, maar zat in een snellere reeks waardoor ze nog wel 15de werd op de 24 atleten.

Ten slotte hadden we nog 2 miniemen in actie. Cédric en Emile. Ze deden beide mee aan de 80 spurt. Waarbij Cédric 3 honderdsten tegen zijn PR zat. En Emile dit verbrak tot een tijd van 11.26sec. Waarmee hij nipt de finale miste.

Cédric deed nog mee aan het verspringen. Waarbij hij net onder de 4 meter bleef met 3.92 meter.

Als allerlaatste van ons kwam Emile op de 1.000 meter in actie. Hij liep ook hier naar een dik PR in een tijd van 3:14.47 min. Hij kwam van 3:17. 05 min.

Een dikke proficiat aan alle atleten die weer het beste van hun zelf hebben gegeven. En nu mogen genieten van een welverdiende vakantie.

Jullie fiere jeugdtrainers

De uitslagen staan bij onze wedstrijdpagina/uitslagen